Tálas Áron

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • SoundCloud Social Icon

zongorista, zeneszerző, dobos, tanár

ÉLETRAJZ

Tálas Áron jazz-zongora és jazz-dob szakon szerzett Master diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, ahol korrepetítorként is dolgozik. 2014­‐től A Kodolányi János Főiskola jazz-­‐dobtanszék helyettes tanára. 2015-től a Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnázium jazz-zongoratanára.

 

Számos díjjal jutalmazták zenei munkásságáért, mint pl. Junior Prima, Gramofon, Junior Artisjus díjak. Több ízben választották az "Év Billentyűsének" a jazzma.hu internetes szaklap olvasói. 

 

Saját zenekarának, a Tálas Áron Triónak két lemeze jelent meg, melyből az egyik ("Little Beggar") az "Év Jazzlemeze" lett a Gramofon magazinban. Legutóbbi lemezén ("Beats From My Heart") egyedi módon sikerült ötvözni a "beat tape"-ek ritmikus világát a jazz nyelvezetével. 

 

Állandó tagja a Borbély Műhelynek, a Lantos Zoltán Opensource­‐nak, a Karosi Júlia Quartetnek, és számos más produkció közreműködője. Olyan művészekkel játszott együtt (többek között), mint Dave Liebman, Nils­‐Petter Molvaer, Eivind Aarset, Ed Neumeister, New York Voices, Babos Gyula, Binder Károly, Fekete­‐Kovács Kornél, Miklósa Erika, Tompos Kátya.